azidah's FotoPage

By: azidah subar

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 11-Sep-2007 05:05 Email | Share | | Bookmark
OXCIS - Oxford Centre for Islamic Studies

site kami
auditorium msia
hari ke-2 di oxford.. ari ni kami kena buat site remeasurement utk tau qty finishes ceiling n wall kat bilik dewan... actually i was the qs for the contractor for this project.. pjek ni buat islamic cntre kat oxford n kami bt sket2 keje id... we went to the site with the bus at 10.00am and just got there at 10.30am... n finished our task at abt 12.30noon bt we just walked thru the oxford town to our logging... sempat gak nyopping sket2... i beli sandal peter storm at blacks outlet n grab 1 also for my girl... for my hubby lupa lak.. takpe nti i crik kan bnda lain eh... hehe...

yg plg i suka sgt sempat singgah kat satu kedai nama dia Boswell... kedai jual mcm2 start dr brg dapur, toilettries, electrical, porcelain sampailah ke sobenier... best giler kedai ni... yg kelakar tu bleh la kan i beli stainless steel collander... hehe.. cam kat msia tak ade jer!... pastu beli gak sobenier utk dibawa pulang.. biasak la kan kalo dah gi jejauh ni mesti ada bwak balik sobenier...

diattachkan gambo apartment tmpat kami duduk... mahal giler 100pound/day (equvalent rm700/day ler)... terpaksa.. kat sini mmg logging sema mahal... kalo murah mmg 'cokia'nye tempat la... since kami berlima terpaksa la menyewa apartmen.... apartment ni owened by org lubnan... so breakfast tu dpt free le kat restoran dia dibhgan bawah apartmen kami...

ptg tak de bt ape..just finalising our works yg dibuat pagi td... smpai ke mlm... pastu tertidur dgn lenanya... penat sesgt...



Monday, 10-Sep-2007 03:03 Email | Share | | Bookmark
London here i am

kat undergrd nunggu bos mari
nak ke tube
bas stesen london
View all 6 photos...
finally, after 7 n half hr journey me landed at heathrow airport, uk... departed from abu dhabi at 3.00am an arrived at heathrow airport at 10.30am.. shuttle bus waited for us n took us to terminal for custom checking... ffeww.. got to q vry long line to reached the custom counter... punya la ramai org dtg london nih... all over the world... almost 1hr kami abiskan masa q utk kastam chck... huh... sib baik dpt counter yg mat salleh ensem... haha... abi jgn mara ahh...

seampai nye diairport tuh we waiting for our bos come to fetch us... depa dok sruh kami nunggu kat underground, punya la jauh nak ke situ... dgn beg yg berat2 blka... smtara tgu bos smpai kami sempat gak posing kat sign u/grd yg cntik tuh...

sesampainya bos, kami amek bas ekspress (nama bas dia pon National Express cam kat msia Ekspres Nasional tu) ke oxford tempat kami perlu stay for the next two days bcoz the site within the oxford area. reached our hotel at 12.00noon. since arini bru smpai,jd bos bwak kami gi jenjalan sekitar oxford... ptg at 2.30pm we went to the Bicester Village (pronoun dia Bister)... kami pon memula slah sebut gak... eheks... kul 6.30pm kami blik ke oxford.. kat sini sema kedai kecuali kedai mkan n grocery closed at 6.00pm... on de way back, i jumpa pokok berrie.. but this is a wild berries... tangkap la gambo sket... masam sungguh rasa dia...

this Bister Village ni cam kat langkwi tue ... ala.. yg ada dia bt cam village utk tourist gi shopping... sema outlets yg fames ada kat sini... such as clarks, timberland, gap, polo ralph lauren n mcm lagi lah... yg plg i suka ada gak outlet Anya Hindmarch... tp dia nye rege... pergh... can't afford to hve one... mahal gilerrr... clarks pun ada knockdown sale... mmg murah la... but sayangnya takde i nyer size... depa start dr size 3, i pkai size 2 (ini size london)... size 2 hanya bleh didapati di bhgn kanak2... poor me... i just bought slipar sbb kaki dah melecet sesgt...

kat sini la terletaknya universiti oxford yg selalu disebut2 tuh... finally, i could see in reality the beauty of this university... mmg cantik giler sema bngunan kat sini w/pun usia dia dah beratus2 tahun... sgt cantik... suka sgt... malam kami x kemana2, i tido awal sgt dinner pun x sempat nak amek sbb letih sgt... lgpun simpan energy sbb boseknye kna gi site utk site measurement.. (gambo akan dimuat turun later)

i noticed the british people kat oxford nih are vry kind and helpful n polite also... depa ckap polite sngguh.. malu lak rase.. yg best tuh amat murah dgn senyuman... kat oxford ni gak, spanjang 2 ari kat sini x nmpak pun teenagers depa dok melepak apatah lg merempit... moto kalo ada pon moto yg berkuasa tinggi tuh yg cam cagiva n most of them gak byk berbasikal... town dia pun bersih sgt... baby kat sini... alahai comel2 belaka.... iiskkkkhhh... teringat lak kat anak... rinduuuuu nyerr...




Sunday, 9-Sep-2007 02:46 Email | Share | | Bookmark
abu dhabi international airport

sayang daanya...
sema nak ikut... kat KLIA
abu dhabi epot-siling
View all 6 photos...
depart from kl with Etihad Airlines to london... transit at abu dhabi airport, dubai for 9 hrs... huh... supposed to be transit more thn 8hrs entitle for a hotel, but punya mangkuk kami punya ejen tuh, dia x book for hotel.. jd terpaksa la kami menghabiskan masa melepak kat airport abu dhabi tuh... sket info airport nih... dia berbentuk bulat cam igloo tuh.. ramai tul org transit kat situ, since this airlines baru dilaunch jd dia antara airlines yg cheaper thn the others... but the cabin servis vry the tip top, mkanan pun best, sistem audio visual pun best n cabin crew pun cun2 belaka... also the aircraft nice n big gak, souvenier pon dapat... kalah MAS... hehe... (sori, bt masa ni gambo lom dpt dimuat turun lagi sbb kna tgu bos bgun tido.... hehe... x tau password)... tungguuu....


Wednesday, 22-Aug-2007 19:06 Email | Share | | Bookmark
Shangri-La Putrajaya

NHF's family
lagi.. di lokasi yg lain
kaum wanita
View all 6 photos...
12.08.07 opis buat makan2 kat Shangri-La Putrajaya... makan2 dibuat bagi meraikan sema staff yg nak pergi dan yg baru masuk... buffet dinner, seafood season... okey la... tp frust dia takdak fresh oyster... .. my favourite... nyum.. nyum.. nyum.. im the last person reached there, evrybdy wait for me to start the appetizer... ... alaa.. takde le lambat mna pon... 15min je... neway we did enjoye ourslves lm tu, sbb dah lame beno rasenye x buat mkan2 bersama ni... tq boss... semoga murah rezeki, nti bleh gi makan lagi....


Thursday, 2-Aug-2007 05:57 Email | Share | | Bookmark
Wedding sepupu mommy kat Ipoh Mali.....

boring dalam keta....
daanya disebalik chainlink fencing...
yg mana satu daanya?..
View all 11 photos...
30.06.2007 kami beramai2 satu family gi kenduri kahwin sepupu (anak pompuan mak usu) di Taman Meru, Ipoh.....konvoi 3 bijik keta.... back to kl on the same day... on de way back to kl, we all stop-by kat umah maman (dalam bahasa jawa mean pakcik = my mother's sibling) kat Felda Gunung Besaut.... hehe.... sambil melawat tengok my maman yg sakit... kami dgn x malunye datang serbu makan durian n others local fruits (smpai x ingat nak snap gambo sbb terlalu taksub makan buah durian) ..... pperrgghhhh..... best gilerrrr..... .. malam lak kami gi shopping kat jusco klang.... sempat la daanya main keta yg masuk coin tuh...tp bila keta tu menari, dia menangis ketakutan..... ape la anak mommy ni.... .... saje bawak my sis. yg dr kota tinggi gi shopping n abi daanya amek kesempatan shopping safety boots kat sale camel....


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net